Linképítés a mátrix segítségével

Linképítés: a piros vagy a kék tabletta? Ha választhatnál, melyiket kérnéd? Ha a kék tablettát választod, visszajutsz a saját weboldaladra és minden ugyanolyan lesz, mint azelőtt (beleértve a rangsorolásodat), vagy válaszd a piros tablettát és lássuk milyen mélyre megy a nyúlodú.


Tehát mi a Mátrix? A Mátrix egy szimulált világ, ahol semmi sem valódi, és mégis használjuk arra, hogy kommunikáljunk, megosszunk dolgokat, üzleteljünk napi szinten. Kezdetben a Mátrix egyszerű kísérlet volt, de ahogy növekedett, egyre bonyolultabbá vált megtalálni, amit kerestünk. Megjelentek a keresőprogramok, amik egyszerre egy linket mozgattak, átfésülve a virtuális világot, és az információ keresése könnyűvé vált.

De a Mátrixnak van egy alapvető hibája. A Mátrix csak azok számára hozzáférhető, akik bele vannak kapcsolva. 

Mi a linképítő Mátrix?

A linképítő  Mátrix annak a stratégiája, hogyan építsünk „megfelelő  típusú (Mátrix) minőségi linkeket” azért, hogy többszörös kapukat hozzunk létre, amelyek különböző forrásokból mind hozzánk (vagy a mi weboldalunkhoz) vezetnek.

Minél több hiteles weboldal és népszerű felhasználó közösség mutat a weboldaladra, annál jobb, nagyobb híre lesz a linkednek. A link jó hírének erősítése biztosítja, hogy a keresők előrébb rangsorolják.

 

linképítés

Derítsük fel tehát a minőségi linképítés program különböző forrásait, amelyek erősítik a linképítő kampányunkat és növelik a link hírét. Az alábbi felsorolás nem jelent fontossági sorrendet.

1. Megjelenés webes jegyzékekben

Ha bemutatjuk a weboldalunkat előkelően rangsorolt és fontos webjegyzékekben, ezzel linkeket kapunk és elérjük a webet használók közösségét. A webes jegyzékek olyanok, mint a sárga oldalak (mint a telefonkönyv). Ki az közülünk, aki még sosem nyitott ki egy ilyen jegyzéket, hogy megtaláljon egy szolgáltatást, terméket, vagy személyt.

2. Cikkek közreadása

Ha közreadjuk a cikkeinket előkelően rangsorolt és cikkeket bemutató fontos oldalakra, linkeket kapunk és elérjük az olvasók közösségét, valamint nő a szakértői hitelességünk, hírnevünk a szakterületünkön.

3. Közösségi oldalak, ahol kedvenc weblapjainkat tárolhatjuk és megoszthatjuk

Ha fontos és előkelően rangsorolt közösségi oldalakon helyezünk el történeteket, cikkeket, blogbejegyzéseket, linkeket nyerünk és felhasználók közösségeit érjük el. Ez is növeli a linkünk hírét. A felhasználók által létrehozott tartalom és a felhasználói közösségek napról napra fontosabbak a keresőprogramok számára.

4. Blogírók beszámolója

Ha a weboldalunk szerepel egy előre rangsorolt és fontos blogon, értékes linkeket nyerünk, elérjük a blog olvasóit, és növekszik a linkünk híre is. Egy ajánlás vagy egy ismertetés prominens blogíróktól − akik jó olvasói bázissal rendelkeznek − egy igen hiteles link és mivel az olvasók általában bíznak a blogíró ajánlásaiban, felkereshetik a mi weboldalunkat. Ha azonban számodra nehézségekbe ütközik, hogy blogírók írjanak ismertetést, hozz létre saját blogot linkekkel a saját weboldaladhoz.

5. Hírverés PR

Ha híreket raksz fel előkelően rangsorolt PR híranyagokat közzétevő  oldalakon, linkeket nyersz, eléred a PR közösséget, és gyakran újságírókat, akik egy jó sztorit keresnek.

6. Közösségi hálózatok

Ha különböző  fontos és a rangsorban jó helyen álló közösségi hálózati oldalakon (Facebook, Linkedin, Twitter), hozol létre üzleti profilt, nemcsak linkeket és hozzáférést nyerhetsz a közösséghez, hanem új barátokat is.

7. Videók közreadása

Ha videóidat (hogyan, interjúk, tippek és tanácsok, promóciós anyagok stb.) fontos videó megosztó oldalakra teszed fel, linkekhez jutsz, eléred a közönséget (YouTube), és olyan felhasználókkal növekszik a látogatottságod, akik szívesebben néznek, mint olvasnak.

8. Speciális (ún. vertikális) kereső programok

Ha megfelelő  speciális kereső programokban (amelyek a te iparágadra/szolgáltatásodra vonatkoznak) jeleníted meg a weboldaladat, linkeket nyersz (időnként), eléred az oldalon keresgélőket és célirányos forgalma lesz a weboldaladnak.

9. Iparág portálok

Nagyon hasznos lehet számodra linket kérni az iparágad, szakterületed portáljától, minőségi linket nyersz, eléred a felhasználóikat és növekszik a hitelességed az üzletben.

10. Vitafórumok

Vegyél részt az adott iparág vitafórumaiban és tedd értékesebbé a saját információiddal és észrevételeiddel. Minden észrevételed, kommentárod visszalinkel a saját weboldaladra. Bár ezek a linkek (kommentekkel) nem igazán értékesek a keresőprogramok számára, ha elég érdekesek a kommentjeid, lehet, hogy ráklikkelnek az olvasók a weboldaladra.

11. Helybeli megjelenés

Legyen látható  a címed a Google térképein, a Yahoo Local-ban stb. Nemcsak értékes link lesz, hanem ezáltal bekerülsz a keresési eredményeket megjelenítő oldal helyi felsorolásába is. Pl. Egy felhasználó Mumbaiból, aki SEO (kereső program optimalizálás) szakember szolgáltatásait keresi, szívesebben futja át először a helyi listát, hogy a közelben találjon valakit.

12. Wikipédia

Ha a Wikipédia oldalain szerepel egy link a mi weboldalunkra, ez növeli a linkünk hírét. Ne feledjük azonban, hogy nem reklámozhatunk, promótálhatunk egy személyt, terméket vagy céget a Wikipédián. Minden, a Wikipédián megjelenő tartalomnak ellenőrizhetőnek, igazolhatónak kell lennie, mint egy enciklopédiában.

13. Blog kommentálás

Ha jelentős blogírók oldalain bölcs és értelmes kommenteket, megjegyzéseket hagyunk, ez linket szerez nekünk, de gondoskodjunk róla, hogy a kommentjeink gazdagítsák a blog használóit.

14. Kérdések megválaszolása

Sok olyan weboldal van, ahol a felhasználók kérdéseket tesznek fel, és ezekre más felhasználók válaszolnak. A Yahoo Answers és a hozzá hasonló oldalak nagyszerű lehetőség linkek szerzésére, a felhasználók elérésére és arra, hogy segítőkészségünket megmutassuk.

15. Barátokat szerezni

Linket építeni olyan, mint barátságot kötni. Barátkozzunk tehát olyanokkal, akiknek sok barátjuk van… érted. Legyünk azonban óvatosak, barátok között is lehetnek félreértések, a jó linkek építésénél is adódhatnak félreértések. Győződjünk meg róla, hogy mindegyik fél jól jár.

16. Tartalom építés

Végső  soron, ha kiváló a webes tartalmad, más weboldalak akarnak majd visszalinkelni erre a tartalomra, hogy az ő felhasználóik is profitáljanak a te oldalad tartalmából. Sok esetben ezt direkt módon megtehetik (a szerzői jogoktól függően), vagy kérhetnek téged arra, hogy linkelhessenek a te weboldaladra. Ez messze a legjobb link építő stratégia.

VIGYÁZAT: A linképítés Mátrixban sok olyan Ügynök van, aki csábító ígéreteket nyújt olyan lehetetlennek tűnő mesterfogásokról, amelyekkel egyik napról a másikra minőségi linkek ezreit hozhatjuk létre a weboldalunkra. Azt hiszem az igazság világos. Néhányunk, akik a kereső program optimalizáláson dolgozunk, hónapokat töltünk el kemény munkával, hogy megvalósítsuk a linképítő kampányunkat. Ha vannak egyszerűbb és gyorsabb módok, hidd el, hogy én lennék az első, aki ugrik erre, de a link építő világban nincsenek ilyenek, csak a régi jó szenvedély, tudás (know how), kapcsolatok és kitartás.  


 

Újratölteni a link Mátrixot? - Linképítés kampány

Nos mire vársz? Erősítsd a linképítés kampány -odat a webes jegyzékekben és a speciális kereső programokban való megjelenés, vitafórumok, cikkek közreadása, weblapokat megosztó közösségi oldalak hírverés PR, mély link, barátok, blogírók, blogok kommentálás, közösségi oldalak, videómegosztás, Google Maps, Yahoo Local és a többi egészséges vegyítésével.

A főoldal a linképítés - linképítő oldalról