THIS IS A HEADLINE

Chiptuning és autófóliázás Budapest

Chip tuning mmc

Ki gondolná, ha a chiptuningról esik szó, hogy ez a fogalom kapcsolatba hozható a teherautókkal, kamionokkal, buszokkal és más egyéb áruszállító járművekkel is. Az eddigi tapasztalatok és gyakorlatban elvégzett munkálatok is azt bizonyítják, hogy nem túl bonyolult, nem egy nagy ördöngösség a haszonjárművek tuningolásának megvalósítása. Ettől függetlenül a tulajdonosok teljesen más indokból szeretnék tuningolni haszonjárműveiket és személyautóikat. Mindenekelőtt a kívánt változtatást valószínűleg az váltja ki, hogy minél kevesebb legyen a járművek fogyasztása - ezt a célt szolgálja. Viszont ez az elgondolás ebben a formában nem teljesen igaz, meg kell cáfolnunk. Ennek a drága folyamatnak (jelenthet akár öt vagy hat számjegyű összegeket is) az oka pofon egyszerű, természetesen az, hogy növeljük a lóerőket. Azok a járművek, amelyeket chiptuningolni szeretnénk, korántsem biztos, hogy mai darabok, tehát nem a legfiatalabb példányok, amelyeken az eljárást kívánjuk végrehajtani. Igen, ez bizony korábbi generáció. A chiptuningnak köszönhetően lóerőben mérve négyszáztízből lehet négyszázhetvenes vagy négyszáznyolcvanas is akár, lehetővé teszi számunkra azt, hogy teljesítményben nagyobbat tudjon nyújtani. Továbbá eközben a nyomaték is módosul.

Ami a haszonjárműveket illeti, esetükben más a cél, nem az, hogy versenyezni tudjanak egymással az országúton. Itt teljesen másról van szó. Miért is szeretik feltuningolni kicsit a járműveket? Esetükben az emelkedők az, amik a kiváltó okok, hogy azokat könnyebben vegye. A haszonjárművek és a buszok sebessége limitált, vannak korlátai, ők nem azon munkálkodnak, hogy minél nagyobb végsebességet érjenek el. Náluk a cél a könnyebb gyorsulás elérése. A chiptuningnak köszönhető nagyobb teljesítmény kevesebb forgalomban átélt bonyodalmat okoz a sofőrnek, de mindezek mellett az időt is figyelembe kell venni. Sokaknak biztos ismerős az M1-es autópályán található érdi emelkedő, és ez még csak természetesen egy a számtalan olyan hely közül, ahol a járműnek nagyobb erőkifejtésre van szüksége. Azonban ha erre gondolunk, tudjuk, hogy Nyugat-Európában és a szomszédos országokban nagyon sok hegy található, tehát ezt is észben kell tartani. Sokkal nagyobb lóerőt igényel, ha meredek, magas hegyekre szeretnénk feljutni, mintha csak sík terepen vezetnénk. Nem elhanyagolható tényező az sem, ha emellett a fogyasztás csökken.

Hogy mennyire vezet költséghatékonyan, kíméletesen a sofőr, az nagyban befolyásolja a gépjárművünk fogyasztását. Azzal, ha nem vezet folyamatosan gyorsan, sokat lehet spórolni, takarékoskodni. Még akár két-három liter benzint is meg tudunk spórolni egy tuningolt kamionnal, ha csak egy kicsit is jobban odafigyelünk arra, hogy kevesebbet fogyasszon a gépjárművünk. Akárhogy is nézzük, ez nem kevés. Gondoljunk például egy olyan szerelvényre, ami harmincnyolc tonnát nyom, és száz kilométeren megközelíthetőleg harminchárom liter üzemanyagot fogyaszt és ebből lejönnek a megspórolt literek. Ezt a sofőr tudatosan el tudja érni úgy, hogy kontrollálja a vezetési stílusát. Nem feledkezhetünk meg azonban arról a tényről sem, hogy a hátulról érkező szél és egy hosszabb távon szembe jövő erős szél is nagyban képes a fogyasztást befolyásolni.

Körülbelül így lehet elképzelni a buszok fogyasztását is és ha chiptuningolva van az adott jármű, ott is érdemes a sofőröknek megfigyelni a fogyasztást. Amennyiben eléggé odafigyelve és körültekintően, átgondoltan vezetnek, abban az esetben azon túl, hogy megtakarítást képesek eredményezni maguknak, még a fogyasztást is pozitívan tudják befolyásolni. Ezen felül, a tény, hogy egy erősebb, karakteresebb járművet vezetnek mindennapi munkájuk során, még jobban hozzájárul az elégedettségükhöz.

Alkalmazni lehet a chiptuningot az Iveco Daily és a Ford Transit típusú járműveknél is. Rendkívül nagymértékben hozzájárul az egyszerűbb közlekedési formához az, hogy a gyorsítási folyamatokat akár emelkedőkön is segíti a megnövelt lóerő. Nemzetközi fuvarokat végző sofőrök esetében pláne nagyon jól jön az extra lóerő. Minél kisebb a fogyasztás, annál kisebb természetesen a fenntartási költség. Mindent összevetve végezetül, ki tudjuk számolni, hogy mikor, hány kilométer múlva hozza vissza az árát a chiptuning.

Autófóliázás partner:

Autófóliázás, autófólia

Autófóliázás és autófólia partner.


.

Fitness terem, Lemezmegmunkalas, multijogsi, szőnyegtisztítás árak, feelwell, alte ziegel, chip tuning, klinkerriemchen, shefitness

fitness terem budapest feelwell nagykonyhai gépek shefitness terem Budapest fitness terem Fitness terem, Lemezmegmunkalas, multijogsi, szőnyegtisztítás árak, feelwell, alte ziegel, chip tuning, klinkerriemchen, shefitness

© Copyright Online Marketing