Kommunikáció Fogalma:

A kommunikáció szó a latin "communicare" igéből származik. Jelentése: valamit közössé tenni, közösen tanácskozni, valamit átadni egymásnak. Az újkori nyelvekben a szó internacionális kifejezéssé vált, jelentése gazdagodott, több értelemben is használatos. A szó jelenthet szállítást, mármint emberek és terhek szállításának technikai eszközeit, sőt a szállítás szervezési formáit is, összeköttetést, érintkezést, tájékoztatást, hírközlést, ismeretek, információk átadását, cseréjét valamilyen erre szolgáló eszköz, illetve jelrendszer közreműködésével. 

Weboldal készítés

Ügyfélszolgálat


A kommunikáció fog-alma annak a két alapvető folyamatnak az egyike, amely minden élő rendszerre jellemző vagyis az egyik a táplálék átalakítása energiává, a másik a valóságról szerzett adatok információ-feldolgozásával kapcsolatos. Ez a két folyamat létfontosságú minden élő szervezet számára a földön.

Széles értelemben a szervetlen és a szerves anyag szerveződéseit is tekinthetjük kommunikációnak, hiszen atomok, molekulák érintkeznek, kapcsolódnak egymáshoz, s az anyagnak új formája, minősége jön létre ezekből a "kapcsolatokból". A tudomány szóhasználata mégis elkülönítette a kommunikáció fogalmát az élő szervezetekre, azon belül is elsősorban az állatvilágra, emberre.

Weboldal keresőoptimalizálás

Marketing

Internet

Főoldal a kommunikáció fogalma oldalról