Tippek arra, hogyan tudj fejlődni a személyes fejlődésedben

Tippek arra, hogyan tudj fejlődni a személyes fejlődésedben

Mi a személyes fejlődés? Ez egy tág kategória, de köze van ahhoz, ahogyan az életünket vezetjük. Mindenki több boldogságra törekszik, de egyesek nehezen tudják, hogyan hozzák ezt a boldogságot a jelenlegi életükbe. Ezek a személyes fejlődéssel kapcsolatos tippek segíthetnek közelebb kerülni a személyes kiteljesedés érzéséhez.


Az általánosítások az önfejlesztés és a siker ellenségei. Vizsgáld meg a gondolkodási folyamataidat, hogy megtudd, milyen negatív, általános hiedelmeket tartasz magadról. Ha azt mondod magadban, hogy "mindig kudarcot vallasz" stb. ez nem helytálló. Még ha csak egyszer is, a múltban már sikerrel jártál! Emlékeztesd magad arra, hogy a jövő fényes, és az önfejlesztés lehetséges.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, ami segíthet megváltoztatni az életedet, hogy pozitív emberekkel vedd körül magad. Ha állandóan negatív emberek között vagy, az közvetlenül befolyásolhatja a saját gondolkodásodat. Elkezdesz negatívan gondolkodni, anélkül, hogy tudatában lennél ennek. Ha pozitív emberek között vagy, az segíteni fog abban, hogy pozitívabban gondolkodj.


Próbáld magad mindig pozitív színben feltüntetni. Bár nem szabad annyira aggódnod amiatt, hogy mit gondolnak rólad mások, ha reklámoznod kell magad, akkor mégis meg kell érteni. Csak jól tedd meg, hogy önmagad légy, hogy ne fess hamis személyiséget az emberek számára, csak azért, hogy megkapd az üzletüket.


Próbáld meg élvezni az étkezéseidet azzal, hogy lassabban eszel. Ez nem csak az emésztést segíti, de időt adhat arra is, hogy valóban megkóstold és élvezd az ételt. Nem kell mindig sietned amikor eszel.


A magányosság olyasvalami, amivel sokan nap mint nap küzdenek. Egy egyszerű tipp, amely segít legyőzni a magányosság érzését, hogy megtanulod élvezni a saját társaságodat. Tanuld meg, hogyan legyél önellátó, ami növeli az önbecsülést, ami aztán megszabadít a magánytól való állandó félelemtől.


A céljaidra és törekvéseidre építve, hogy jobb emberré válj, vagy akár új dolgokat érj el és hódíts meg, képzettnek kell maradnod, és folyamatosan bővítened kell a tudásbázisodat. Ez történhet a hagyományoknak megfelelő formális oktatással vagy nem hagyományos módszerekkel. Az elméd és a tested stimulálásával egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél.


Mutasd meg az érdeklődőknek, hogy a testtartásoddal és a viselkedéseddel te irányítasz. Ha gyengének tűnsz, nem fogsz bizalmat kelteni az érdeklődőkben. Ez a klasszikus "addig színlelj, amíg nem sikerül" esete. Ne felejtsd el, hogy a felettes vonalad segítségét kérd, ha túl nagy fába vágod a fejszédet.


Kevés olyan erőteljes dolog van az életben, mint egy másik személyt megtanítani olvasni, legyen az akár gyermek, akár felnőtt. Fontold meg, hogy önkéntes munkát vállalj egy iskolában vagy hajléktalanszállón, mint olvasástanár. Olyan készség elsajátítására adsz lehetőséget, amely szó szerint megváltoztathatja az ő világukat, valamint szeretteik világát.


Dolgozz egy kicsit keményebben, csak egy kicsit tovább. Ha csak egy kis plusz erőfeszítést fektetünk bele, gyorsabban és biztosabban elérhetjük céljainkat. Ha egy célt elértünk, a tábla kitisztul, így nekiláthatunk a következőnek. Gyakran pontosan azt kapjuk vissza az élettől, amit beleteszünk. A kemény munka nagyobb jutalmat jelent.


Próbáljuk meg elnyomni a negatív gondolatokat. Fordítsuk őket pozitív gondolatokká. A negatív gondolkodás sokszor kéz a kézben jár a depresszióval. Azzal, hogy megváltoztatod a dolgokról való gondolkodásmódodat, feldobhatod a hangulatodat, és magadtól is megoldhatod a depressziódat. Gondold át, mi okozza a negatív gondolataidat, és kerüld el azokat.


Használd a szexet a stressz kezelésére! Akár hiszed, akár nem, a szex nem csak arra való, hogy babát csinálj vagy jól érezd magad a pároddal. Ez egy biztos módszer arra, hogy megszüntesse a stresszt, amit a mindennapjaidból cipelsz magaddal. Ez a leglazítóbb dolog, amit tehetsz, ha stresszesnek érzed magad.


A céljaid eléréséhez a szükséges feladatokat tedd szokássá. Tedd a szokást olyanná, amit minden nap gondolkodás nélkül csinálsz, mint például a fogmosást. A szokásokat nehéz megtörni. Ha sikeresen szokássá alakítod a kis feladataidat, akkor pillanatok alatt el fogod érni a végcélt.


A dicséret és a bókok csak akkor érnek sokat, ha a virágos szavakat eltávolítjuk; szánj időt a szűrésre és a feldolgozásra. A körülötted lévők talán kényeztetik a jóleső érzésedet, és olyan dolgokat mondanak, amelyek nem mindig azok, aminek látszanak. Hallgasd meg figyelmesen, és térj rá a visszajelzések lényegére, hogy a pozitívumokra építhess anélkül, hogy elveszítenéd magad a dicsőségben.


A személyes növekedés és fejlődés nem a legkönnyebb dolog, amit valaha is csinálni fogsz, de a személyesen leghálásabbak közé tartozik. Azt a fajta jellemet, amelyet az élet kihívásainak vállalása és a másik oldalról erősebb emberként való kilábalás során fejlesztesz ki, senki sem veheti el tőled.

© Copyright Online Marketing