Üzleti hírnév menedzsment - Miért olyan fontos

Üzleti hírnév menedzsment - Miért olyan fontos

Üzleti hírnév menedzsment - Miért olyan fontos


Egy sikeres vállalkozás működtetéséhez meg kell győződnie arról, hogy cége arculata professzionális és pozitív. Tudnia kell, hogy bármely vállalkozás sikere vagy kudarca attól függ, hogy mások hogyan látják a hírnevét. A következő tippek segítenek Önnek előrejutni.


Ahhoz, hogy biztosítsa ügyfelei bizalmát, az őszinteség és az átláthatóság kulcsfontosságú. Ne távolítsa el, vagy ne próbálja elfedni a negatív bejegyzéseket a weboldaláról. Ha így tesz, az ügyfelei számára úgy tűnhet, mintha figyelmen kívül hagyná az aggodalmaikat, vagy mintha egyszerűen nem törődne velük. Mindig nyíltan beszéljen minden olyan problémáról, amellyel cége esetleg szembesül.


Ha közösségi médiaoldalakat használ, képesnek kell lennie arra, hogy nyomon kövesse az egyes posztok sikerét. Számos olyan program áll rendelkezésre az interneten, amely segít nyomon követni a vállalkozásával kapcsolatos említéseket. Ezek a programok arról is tájékoztatják Önt, ha egy felhasználó megosztja az Ön posztját barátaival és családtagjaival.


Ha negatív tartalmat talál a márkájáról az interneten, szabaduljon meg tőle. Ha olyan webes tulajdonságon van, amelyet Ön ellenőriz, például egy hozzászólás a blogján, egyszerűen törölje. Ha szükséges, küldjön kérést annak a webmesternek, ahol a tartalom található. Ha eltávolítják, győződjön meg róla, hogy a Google URL-eltávolító eszközének használatával nem jelenik meg többé.


Mielőtt elkezdené a marketinget az ügyfeleinek, győződjön meg róla, hogy tisztában van a megcélzott demográfiai célcsoporttal. Ez segíteni fog kitalálni, hogyan kapcsolódjon hozzájuk. A hangnemének, tartalmának és szóhasználatának aszerint kell eltérnie, hogy milyen típusú embereket próbál megszólítani.


Ha saját vállalkozása van, ügyeljen arra, hogy alkalmazottait tisztelettel kezeljék. Ha ezt nem veszi komolyan, az helyrehozhatatlan károkat okozhat. Ha olyan szavak terjednek el, hogy Ön rossz munkáltató, sok ember megtagadhatja, hogy üzletet kössön Önnel.


Tudja, hol tartózkodnak valószínűleg az ügyfelei. Ha tudja, hogy az ügyfelei egy étterembe járnak, gyakran egyen ott. Ha jelen van és látható, akkor megközelíthetőbbnek tűnik. Sokan kényelmesen érzik magukat, ha egy társasági környezetben vannak, és megnyílhatnak, hogy elmondják Önnek a véleményüket.


A közösségi média lehet vállalkozása barátja vagy ellensége. Meg kell tanulnia, hogyan használhatja az előnyére. Hozzon létre saját oldalakat olyan oldalakon, mint a Facebook és a Twitter. Nyugodtan kezelje az ügyfelek aggodalmait, és tegyen meg mindent, hogy boldoggá tegye őket. Ez óriási hasznára válik majd vállalkozásának.


A lehető leggyorsabban reagáljon a panaszokra és aggodalmakra. Minél hamarabb orvosol egy problémát, annál kisebb problémává válik. Ha megvárja, amíg az ügyfél az interneten keresztül panaszt tesz, lehet, hogy már túl késő lesz. Mutassa meg ügyfeleinek, mennyire törődik velük, hogy visszatérjenek.


Történik valamilyen esemény a közösségében? Segítsen vállalati szponzorként. Ez segíthet javítani cége hírnevét. Ez egy pozitív módja annak, hogy új és régi ügyfeleket egyaránt megszólítson. Egy ilyen jó benyomás nagyon sokat segít abban, hogy cégét sikeressé tegye.

Amikor egy negatív online értékelésre válaszol, igyekezzen a lehető legkevésbé megemlíteni a vállalat nevét. Minél többször szerepel az oldalon, annál valószínűbb, hogy ez a keresőmotorok találatai között magasabb helyen fog megjelenni, ami hatalmas csapást jelent az Ön vállalkozásának hírnevére.


Maradjon résen, amikor a rossz üzleti hírnév elleni védekezésről van szó. Még ha mindent megtett is a jelenlegi problémák megoldása érdekében, a jövőben mindig lesznek újabbak. a dolgok szemmel tartása biztosítja, hogy azok nem fognak kicsúszni a kezéből.


Rengeteg olyan oldal van, amely hamis pozitív értékeléseket árul; úgy tűnhet, hogy az összes versenytársad ezeket használja online jelenlétének megerősítésére. Eszébe se jusson ilyesmire gondolni. Ez rossz üzleti gyakorlat, ráadásul az ilyen típusú tevékenység több államban illegális.


Győződjön meg róla, hogy személyes közösségi oldalai teljesen privátak mindenki számára, kivéve a barátait. Bár ez irracionálisan titokzatosnak tűnhet, az eredmény az lesz, hogy a negatív emberek kevesebb információval fognak rendelkezni az Önről. Az üzleti oldalaknak mindig elérhetőnek kell lenniük mindenki számára, aki bele akar nézni.


Beszéljen barátaival, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tesznek semmi olyat, amivel rossz színben tüntethetik fel Önt. Ha például vannak olyan képek, amelyeken részegen és bután viselkedik, győződjön meg róla, hogy a barátja nem teszi közzé ezeket sehol az interneten. Bár viccnek tűnhet, ez határozottan árthat.


Akár sikerül megoldani egy problémát vagy konfliktust online, akár nem, ha egy helyzetnek vége, akkor el kell engedni. Ahelyett, hogy a problémákon mereng, egyszerűen elemezze őket, tanuljon belőlük, és lépjen tovább. Ez segíteni fog abban, hogy erős online hírnevet építsen ki, mint olyan személy, aki képes könnyedén interakcióba lépni, miközben a céljaira összpontosít.


Ha a cége bármilyen hibát követ el, a visszahatás jelentős károkat okozhat a cég megítélésében és nyereségében. Megtanulta, hogyan akadályozhatja meg, hogy ez bekövetkezzen, valamint hogyan kezelheti őket, ha felmerülnek. Vesse most játékba, amit most tanult, és figyelje, hogyan növekszik a vállalkozása.

© Copyright Online Marketing